Werkwijze Makers Hands

Het Makers Hands proces

Van de visuele vertaling tot aan het vormgeven van de ruimte

Op de grens van Kunst & Interieurdesign

Als interieurontwerper & kunstenaar, laat ik regels en kaders graag los. Juist de serendipiteit van het proces vind ik interessant. Ik laat mijn verbeelding leiden door het organische spel van kleuren, vormen en texturen binnen een ruimte. Hoe oud is het huis? Bevat het al speciale elementen? Hoe valt het licht? Deze vragen vormen voor mij de basis voor de start van een ontwerp.

Ik neem de tijd voor details zodat ik daar creatieve alternatieve voor kan bedenken; denk aan een kast met opvallende knopjes, of een 3D kunstwerk als een verlengstuk van een egale muur. Deze zorgen voor een subtiele spanning & speelsheid. Omdat ik samenwerk met zoveel verschillende makers kan ik echt op maat voor je ontwerpen, in tegenstelling tot andere interieurontwerpers die hebben meestal een handschrift. In mijn werk gaat het om het creëren van sfeer; sfeer die past bij de charme van de ruimte. Hiervoor laat ik mij vaak inspireren door filmscènes, deze vertellen een verhaal, net zoals het interieur van een huis dat doet over jou.


Als interieurontwerper ben ik de visuele vertaler van alles wat de bewoner(s) van het huis dagelijks nodig heeft. Dit pas ik toe binnen de trends van de tijdgeest en pas ik als vormgever toe op de ruimte.

Want de plek die bij jou past, is de plek die je bezit in je hart, die ik met veel aandacht en liefde voor je creëer.

Het creatieve proces

Dit zijn de Makers van Makers Hands

Ik maak kennis met het huis

Ik bezoek het huis, neem foto's, bestudeer de plattegronden, de sfeer en de toekomstige mogelijkheden van het huis.

Kleuradvies van Makers Hands

Ik achterhaal je persoonlijke (leef)style & behoeftes

Hoe leef je in het huis, hoe beweeg je, welke materialen trekken je, welke kleuren vind je mooi en heb je zelf al ideeën? 

Moodboard proces Makers Hands

Je ontvangt een persoonlijk moodboard en twee sferen die deze lifestyle representeren.

Het moodboard vormt de basis. De sferen zijn een belichaming waarvan je er een uitkiest waar ik mee verder ga.

Lay-out plan Makers Hands

Je krijgt van mij een definitief ontwerp met een lay-out plan, afgestemd en op maat gemaakt voor iedere kamer in het huis.

Huizen inrichten met Makers Hands

De makers, kunstenaars en designers gaan voor je aan de slag. Weet dat dit proces organisch verloopt en je bij ons altijd wijzigingen mag aanbrengen of van gedachten mag veranderen.

We richten je interieur persoonlijk in en stylen het af.

Alle meubels & accessoires zijn aangekomen; nu staat Vera met het verhuis en klus team klaar om alle objecten te installeren.