woonkeuken-4-1 grachtenpand Weteringschans door Makers Hands

Amsterdams grachtenpand: een authentiek, eclectisch meesterwerk tegenover het Rijksmuseum

Ontdek de betoverende transformatie van een eeuwenoud grachtenpand; waarin authentieke charme en moderne elegantie samenkomen

Amsterdams grachtenpand: een authentiek, eclectisch meesterwerk tegenover het Rijksmuseum

Ontdek de betoverende transformatie van een eeuwenoud grachtenpand; waarin authentieke charme en moderne elegantie samenkomen

Voor

Na

Authentieke elementen, luxe en grandeur

Tredevoor trede betreden we de rijke geschiedenis van dit majestueuze grachtenpand aan de Amsterdamse Weteringschans, een tijdloos symbool van verleden en heden. Eens gebruikt als studentenhuis, vroegen de muren en gangen om herstel van hun oorspronkelijke allure. Onze missie was duidelijk: om dit historische juweel nieuw leven in te blazen met eigentijdse klasse.

Het pand, tegenover het befaamde Rijksmuseum, opent zijn deuren naar een wereld van verrukking. Kunstenaar Paul Bulika's werken sieren de muren en bieden een levendig contrast met het klassieke decor. Eclectische vintage meubels vullen de kamers met karakter, met een opvallend boujaad vloerkleed dat de woonkamer verankert in stijl en erfgoed. De ovale Japandi eettafel met originele Wishbone stoelen nodigt uit tot gesprekken die zich ontvouwen onder het licht dat door de eeuwenoude ramen valt.

In het streven naar harmonie kozen we voor een fusie van stijlen. Art Deco en modern design vinden elkaar, terwijl abstracte kunst de muren met verhalen versiert. Het pand uit 1879 omarmt zijn leeftijd met trots, terwijl het een moderne draai geeft aan zijn karakter.

Met drie verdiepingen en een souterrain met tuin en aanlegplaats, heeft het pand nieuwe adem gevonden. Authentieke grandeur en hedendaagse elegantie vloeien samen, een eerbetoon aan het erfgoed van Amsterdam en de smaak van de eigenaren. Dit is niet zomaar een huis; het is een tijdloze reis door stijl en geschiedenis.

Wil jij ook een authentiek interieur?

Wil je meer weten over dit project of kan ik jou helpen met het ontwerpen van een interieur dat echt past bij de charme van het huis en jouw wensen? Boek vrijblijvend een half uur kennismaken in met mij, Vera, en kom erachter wat ik voor jou kan betekenen.