Keuken Paul Krugerstraat Portfolio

Ontdek de Magie van een Volledig Gerestaureerd Appartement uit 1906 in Haarlem

Een tijdloos modern ontwerp met een vleugje vintage & retro

Voor

Na

Ontdek de waarde van vakmanschap en persoonlijke expressie door kunst & design in dit interieur

Onlangs hadden we de eer om een prachtig appartement uit 1906 op de begane grond in de betoverende binnenstad van Haarlem volledig te renoveren. Met respect voor het verleden en een visie op de toekomst hebben we dit historische pand nieuw leven ingeblazen. Ons doel was om de unieke elementen van het oorspronkelijke ontwerp terug te brengen en tegelijkertijd een kleurrijk en ruimtelijk interieur te creëren met een knipoog naar de jaren 60 & 70.

Bij het ontwerpen van dit appartement hebben we bewust gekozen voor handgemaakte items als een essentieel onderdeel van het interieur. Deze keuze was gebaseerd op het besef dat handgemaakte items een ongeëvenaarde charme en persoonlijkheid toevoegen aan elk interieur.  Het is een klein appartement en daarom moet elke keuze voor een object een bijzondere keuze zijn. Handgemaakte objecten vormen een tastbare uiting van vakmanschap en dragen bij aan de unieke identiteit van de bewoners.


Een van de meest opvallende kenmerken van dit project is de zorgvuldige restauratie van de glas-in-looddeuren. Deze prachtige artistieke elementen zijn zorgvuldig hersteld en geïntegreerd in het vernieuwde ontwerp. De kleurrijke patronen en het subtiele spel van licht dat door het glas valt, creëren een betoverende sfeer die de ruimte tot leven brengt.


Naast de restauratie van de glas-in-looddeuren hebben we ook een woonkeuken gecreëerd. Hierdoor ontstond er een tweede slaapkamer / werkkamer en wordt de keuken een verlengstuk van de woonkamer. Ik koos ervoor om de tegels uit Spanje te halen, hier vind je namelijk bijzondere handgemaakte keramieke tegels in de mooiste jaren 60 en 70 kleuren.


Om een vleugje retrostijl toe te voegen aan het interieur, hebben we design iconen zoals Artifort meubels uit de jaren 60 & 70 geüpcycled. Door deze stukken een nieuw leven te geven, hebben we niet alleen duurzaamheid bevorderd, maar ook een eclectische mix van stijlen gecreëerd. Deze iconische meubelstukken vormen het middelpunt van de ruimtes en zijn eenieder karakteristiek.


Het belang van handgemaakte items in dit project kan niet genoeg benadrukt worden. Ze voegen een gevoel van uniciteit en persoonlijke betekenis toe aan het interieur. Door te kiezen voor ambachtelijk vakmanschap en het opnemen van handgemaakte items hebben we de bewoners de mogelijkheid gegeven om hun eigen persoonlijkheid en smaak tot uitdrukking te brengen in hun huis.


Dit volledig gerenoveerde appartement uit 1906 in Haarlem is een perfect voorbeeld van hoe een zorgvuldige restauratie en een doordacht ontwerp kunnen samenkomen om een harmonieus en uniek interieur te creëren. De glas-in-looddeuren en authentieke wandkasten zijn niet alleen prachtige historische elementen, maar ook belangrijke verbindingen met het verleden van het pand. Door deze te behouden en te integreren in het nieuwe ontwerp hebben we een gevoel van geschiedenis en karakter aan het appartement toegevoegd.


Daarnaast hebben we met de keuze voor geüpcyclede design iconen uit de jaren 60 & 70 een vleugje retrostijl aan het interieur gegeven. Deze meubelstukken zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook duurzaam. Ze dragen bij aan een eclectische en levendige sfeer in de ruimtes, terwijl ze tegelijkertijd een verhaal vertellen van creativiteit en hergebruik. 


Kortom, dit volledig gerenoveerde appartement uit 1906 in Haarlem is een perfecte combinatie van respect voor het verleden, een visie op de toekomst en de toegevoegde waarde van handgemaakte items. Het resultaat is een interieur dat niet alleen mooi en functioneel is, maar ook een weerspiegeling vormt van de identiteit en wensen van de bewoners. Het belang van ambachtelijk vakmanschap en persoonlijke expressie in het interieur kan niet worden onderschat, en dit project is daar het levende bewijs van.

Het Moodboard appartement in Haarlem door Makers Hands

Moodboard & Sfeer

Voor dit project hebben we zorgvuldig esthetische keuzes gemaakt om een unieke sfeer te creëren. Het moodboard diende als visuele referentie en leidraad. We kozen bewust voor een kleurrijk ontwerp met een knipoog naar de jaren 60 & 70, voor een levendige en energieke atmosfeer. Handgemaakte items en geüpcyclede design iconen werden geïntegreerd om de charme van het appartement te versterken.

Kleuren appartement Haarlem door Makers Hands

Het kleurenpalet

Voor het kleurenpalet kozen we levendige retrokleuren zoals oranje, bruin, lichtroze en groen, gecombineerd met zachte neutrals zoals crème en beige. Dit creëert een harmonieuze en uitnodigende uitstraling, waardoor de ruimtes tot leven komen.

Wil jij ook zo'n sprekend interieur?

Wil je meer weten over dit project of kan ik jou helpen met het ontwerpen van een interieur dat echt past bij de charme van het huis en jouw wensen? Boek vrijblijvend een half uur kennismaken in met mij, Vera, en kom erachter wat ik voor jou kan betekenen.