Vera richt je huis turnkey in

Over Vera

Vera richt je huis turnkey in

Over Vera

Een Eclectisch interieur: een unieke mix van elementen voor jouw authentieke ruimte


Stel je voor dat je interieur niet zomaar een ruimte is, maar een levendig verhaal dat jouw unieke persoonlijkheid en stijl weerspiegelt. Als gepassioneerd interieurontwerper, luister ik, Vera, naar jouw verhaal, jouw persoonlijke wensen en eisen. Door de mogelijkheden van je huis of ruimte te observeren, schets ik creatieve ontwerpen die niet alleen passen bij jou of jullie als bewoners, maar ook een eerbetoon zijn aan het karakter van het huis zelf. Mijn stijl kenmerkt zich dan ook door het eclecticisme.

Eclecticisme is mijn handscrift

Eclectisch interieurontwerp is een boeiende stijl die zich kenmerkt door het harmonieus combineren van diverse stijlelementen, uitgesproken objecten, en meerdere tijdperken. Deze stijl omvat niet een specifieke esthetiek, maar omarmt eclectisch design de vrijheid om stijlelementen uit verschillende periodes en culturen samen te brengen. Juist dat maakt een interieur authentiek en interessant. Het resultaat is een unieke en persoonlijke ruimte die een rijke visuele textuur en diepgang biedt. Ook biedt het de gelegenheid om bijzondere familieobjecten, verzamelobjecten meegenomen van mooie reizen of meubelstukken met een verhaal, die je al bezt te integreren. Eclectisch ontwerp daagt conventies uit en moedigt mij aan tot het experimenteren met kleuren, texturen en vormen, waardoor elke ruimte een visuele reis wordt. Het vermengt oud met nieuw, vintage met eigentijds, en creëert zo een levendige en dynamische omgeving die individualiteit weerspiegelt.

Wie is Vera?

Ik ben een veelzijdige maker die haar roots heeft in Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, en mijn creatieve pad vervolgde met een Master of Arts aan de Universiteit van Amsterdam. Na een avontuur in de snelle wereld van internationale reclame, ontdekte ik mijn liefde voor persoonlijke, blijvende creaties binnen de wereld van interieurontwerp.

Makers Hands: Ambacht, Authenticiteit en Samenwerking

Al meer dan vier jaar leid ik met trots mijn eigen bedrijf, Makers Hands. Hier staan ambacht, authenticiteit en samenwerking centraal. Samen met kunstenaars en designers creëer ik eclectische, authentieke ontwerpen. In mijn werk heb ik meer dan 85 verschillende makers ontmoet en mee samengewerkt, en zo'n 29 huizen mogen transformeren. Naast mijn rol als ontwerper, ben ik ook kunstenaar, waarbij ik textielkunst op gordijnen maak, te vinden onder de noemer 'Kunst & Design.'

Vintage Design is Tijdloze Schoonheid

Een essentieel element in mijn eclectische ontwerpen is Vintage Design. Mijn opa, een meubelmaker, leerde me dat de mooiste designs al zijn gemaakt. Met liefde ga ik op zoek naar bijzondere design meubelen uit de jaren 1960 tot 1990, zoals Mid-century en Space Age. Elk stuk vertelt een uniek verhaal en draagt bij aan de persoonlijkheid van jouw interieur. Is een stuk beschadigd of heeft het niet de juiste kleur? Geen probleem, ik pas het graag aan volgens jouw wensen.

Kenmerken van een interieur ontworpen door Vera

Mijn ontwerpen kenmerken zich door de perfecte balans tussen bekende 'logica' in opstellingen en verrassende creativiteit. Ik voeg spanning en harmonie toe door het gebruik van kleur, textuur en vorm. Dit bereik ik door te speuren naar vintage design meubels en bijzondere kunst & design objecten van makers binnen mijn netwerk.

Realisatie van het Ontwerp

Ik werk mijn ontwerpen uit in 3D met Sketchup, zodat je vooraf een glimp krijgt van het eindresultaat. Van meubels, inbouwkasten en keukens tot badkamers, dressoirs en accessoires - alles wordt tot in detail uitgedacht. De ontwerpen worden vervolgens overgedragen aan de vakmensen die ze tot leven brengen. Tot slot werk ik samen met het Scandinavische verfmerk Coverstory, waarmee ik prachtige, plasticvrije tinten selecteer voor een interieur dat niet alleen mooi is, maar ook bijdraagt aan een betere wereld.

Design meubels van Makers Hands

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?