Creëer een uniek interieur op maat: 6 tips van een interieur designer

Creëer een uniek interieur op maat: 6 tips van een interieur designer

Een huis is meer dan alleen een plek om te wonen. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je tot rust kunt komen en waar jij je thuis voelt. Daarom is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je interieur past bij jou als persoon. Als interieur designer help ik je om je woning in te richten op een manier die past bij jouw identiteit en persoonlijke wensen. In deze blog deel ik 6 tips voor het creëren van jouw eigen unieke interieur dat past bij jou als persoon. Deze tips zijn speciaal gericht op vrouwelijke ondernemers. Omdat ik er zelf een ben, maar ook omdat we veelal druk zijn, innovativiteit en creativiteit zeer waarderen, en omdat een interieur dat aansluit bij jouw als persoon je positief kan ondersteunen in je dagelijkse drukke leven als ondernemer. We hebben allemaal een plek nodig met een persoonlijke sfeer, die zorgt voor een gevoel van rust en geborgenheid en bijdraagt aan jouw persoonlijke welzijn. Bovendien laat een uniek interieur zien wie jij bent en waar jij voor staat.


Tip 1. Wees trouw aan jezelf:

Het is belangrijk om trouw te blijven aan jezelf bij het inrichten van je huis. Je huis moet een weerspiegeling zijn van wie je bent en waar je voor staat. Je kunt dit bereiken door na te denken over je persoonlijke stijl en wat je mooi vindt. Vergeet daarbij niet om ook aandacht te besteden aan wat je nodig hebt in huis, zoals comfort en functionaliteit. Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen jouw esthetische voorkeuren en nodige functionaliteiten. Begin met het maken van een lijstje van functionaliteiten, leg deze weg en begin met het verzamelen van mooie beelden die jouw raken. Dit kunnen vakantiefoto’s zijn, kleuren, geuren, texturen, maar ook beelden van interieurs elders. Onthoud dat je de beelden los moet zien van het doel; jouw interieur. Dat komt pas in een later stadium. Zo kan die ene vakantiefoto in Mexico een indirecte vertaling zijn naar een prachtig eclectisch en kleurrijk interieur. Dit geldt ook voor het opstellen van een kleurenpalet. Kies de kleuren op intuïtie en niet op combinatie. Kleuren zeggen veel over iemand, en of ze nu bij elkaar passen of niet; een tipje van de sluier: kleuren kunnen niet vloeken als je de juiste tinten gebruikt.

Moodboard maken - blijf trouw aan jezelf


Tip 2: Kies voor kleur:

Kleur kan veel doen voor de sfeer in je interieur en zorgt ervoor dat je een uniek interieur creëert dat helemaal bij jou past. Kies daarom voor kleuren die passen bij jouw persoonlijkheid en bij de sfeer die jij in huis wilt creëren. Durf te kiezen voor een gewaagde kleur op de muur, of voor opvallende accessoires in een kleur die je normaal niet snel zou kiezen. Denk je eens in: wat als je een kamer of zelfs een huis hebt dat alleen van jou is, waar niemand ooit zal komen, welke kleuren zou je het dan schilderen? En die kleuren worden het, want die kleuren maken dat jij je thuis voelt. Wil je meer weten over kleur en hoe je kleuren op een juiste manier kunt gebruiken in je interieur? Klik dan hier.

Kies voor kleur

Tip 3. Maatwerk is de sleutel:

Maatwerk is de sleutel tot een uniek interieur dat past bij jou als persoon. Dit betekent dat je moet investeren in meubels en accessoires die speciaal voor jou zijn gemaakt. Hierdoor krijg je meubels en accessoires die perfect passen bij de ruimte en jouw persoonlijke behoeften. Maatwerk is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor een unieke eigen en karakteristieke uitstraling van je interieur. Wist je dat maatwerk omdat het persoonlijk is, bijna een heel leven lang mee gaat in tegenstelling tot een meubelstuk uit een winkelcollectie? Het is daarom de investering meer dan waard; duurkoop is in dit geval goedkoop. Lees hier alles over de liefde die Makers Hands heeft voor maatwerk en waarom ook jij met zowel een groot als klein budget maatwerk zou moeten overwegen.

 Maatwerk is de sleutel - door de makers van Makers Hands


Tip 4. Mix & Match:

Het combineren van verschillende stijlen, patronen en texturen kan bijdragen aan een uniek interieur dat past bij jou als persoon. Door te mixen en te matchen creëer je een unieke en persoonlijke sfeer in huis. Je kunt bijvoorbeeld vintage en moderne stijlen combineren, verschillende kleuren en patronen mixen en materialen met elkaar laten contrasteren. Door te spelen met contrasten en het creëren van spanning in je interieur, kun je een bijzondere en persoonlijke sfeer creëren. Wil je graag wat handvaten om een begin te maken met jouw interieur? Lees hier 6 tips voor een start naar een uniek interieur op maat.

Keuken 2 Paul Krugerstraat Makers Hands

Tip 5. Accessoires:

Accessoires zijn de kers op de taart van je interieur. Het zijn de details die het verschil maken en ervoor zorgen dat je interieur echt persoonlijk wordt. Kies accessoires die passen bij jouw persoonlijke stijl en smaak, zoals een bijzondere lamp, een unieke vaas of een kunstwerk aan de muur. Door te kiezen voor bijzondere accessoires, voeg je een persoonlijke touch toe aan je interieur en maak je het echt uniek. Wil je meer weten over het toevoegen van accessoires of zelfs het vinden van de mooiste kunst & design parels? Lees hier hoe jij, je huis echt karakter geeft.

Het toepassen van accessoires in je interieur


Heb je behoefte aan een helpende hand?

Als interieur designer kan ik je helpen bij het ontdekken van je persoonlijke stijl en het vertalen hiervan naar een interieur dat bij jou past. Ik kan je kleuren zodanig afstemmen dat ze een mooi harmonieus geheel vormen. Ik ontwerp meubels voor jou op maat en laat ze vervolgens door een van de makers uit ons portfolio zorgvuldig met de hand vervaardigen. Als groot liefhebber van design meubels; ga ik met liefde voor je op pad om die ene vintage parel te vinden om het helemaal af te maken. Tot slot zijn het de accessoires die je interieur die bijzondere touch geven. Denk aan een prachtig schilderij of een keramieken vaas. Ook daarvoor stel ik je graag voor aan een van onze kunstenaars en/of designers die jouw persoonlijke wens(en) in vervulling kunnen laten gaan.


Heb je professionele hulp nodig?

Wil je meer weten over hoe je jouw interieurproject start? Of wil je een ontwerp op maat? Boek vrijblijvend een half uur kennismaken in met mij, Vera, en kom erachter wat ik voor jou kan betekenen. 

Over de schrijver
Ik ben Vera, je persoonlijke interieurontwerper, en ontwerp en realiseer voor jou/jullie een authentiek en uniek interieur op maat. Want je interieur is niet zomaar een omgeving, het is een verlengstuk van jou, je familie, je vrienden, herinneringen en de toekomst. Net zoals je favoriete jas of die ene paar schoenen je persoonlijkheid typeren, zo doet je interieur dat ook; met unieke meubels en accessoires die samen jouw/jullie verhaal vertellen. Een interieur dat niet alleen nu mooi of van deze tijd is, maar ook voor de lange termijn is.Daarom werk ik samen met onafhankelijke makers, kunstenaars en ontwerpers om echt persoonlijke interieurs te creëren. Mijn ontwerpen worden gekenmerkt door lokaal, handgemaakte one-of-a-kind objecten, maatwerk meubels en vintage designobjecten, kunstwerken en accessoires van bijzondere kunstenaars en designers uit mijn netwerk.