Waarom handgemaakte items een must-have zijn voor jouw unieke interieur

Waarom handgemaakte items een must-have zijn voor jouw unieke interieur

Een van de belangrijkste aspecten van interieurontwerp is het creëren van een ruimte die perfect bij jou past. Of je nu van een minimalistische of een eclectische stijl houdt, het gebruik van handgemaakte items maakt een groot verschil in het karakter en daarmee de uitstraling van je interieur. Als ervaren interieur designer met een voorliefde voor handgemaakte kunst & design weet ik als geen ander hoe belangrijk maatwerk meubels en persoonlijke kunst en design zijn voor het creëren van jouw persoonlijke ruimte. In deze blog vertel ik over het belang van handgemaakte items in je interieur en waarom deze stukken een investering zijn voor het leven. Oja en generaties daarna.


Waarom maatwerk een must-have is voor jouw persoonlijke touch:

Als interieur designer vind ik het een meerwaarde om meubels en producten persoonlijk te ontwerpen. Maatwerk is persoonlijk en geeft de bewoner de kans om het huis echt persoonlijk en uniek te maken.Maatwerk zorgt ervoor dat elk item perfect past bij de ruimte en bij de wensen van de klant. Maatwerk meubels zorgen voor een eenheid waardoor een ruimte in balans is en zorgt voor harmonie. Door te kiezen voor maatwerk, creëer je niet alleen een interieur dat bij jou past, maar ook een interieur dat uniek is en dat niemand anders heeft. Vaak denkt men dat het duur is of onbereikbaar, maar wist je dat een maatwerk item veel langer mee gaat? Dat komt omdat het een item speciaal voor jou is, daardoor bevat het een persoonlijk verhaal en zul je het niet zomaar van de hand doen, sterker nog de kans bestaat dat je het doorgeeft aan een volgende generatie.


Handgemaakt meubilair op maat gemaakt


Persoonlijke kunst & design stukken kunnen een leven lang mee gaan:

Handgemaakte items zijn niet alleen uniek, maar ook van hoge kwaliteit waardoor deze duurzaam zijn. Door te kiezen voor handgemaakte meubels en accessoires, investeer je in een stuk dat een leven lang meegaat en dat je zelfs kunt doorgeven aan een volgende generatie. De ambacht van de vervaardiging van het item vertelt namelijk een verhaal. De kunstenaar of ontwerper heeft tijd en aandacht besteed aan het maken van het item, waardoor er een emotionele waarde aan het object wordt toegevoegd. Persoonlijke items, zoals een handgemaakt kunstwerk of een persoonlijk ontworpen meubelstuk, geven een unieke uitstraling aan je interieur en weerspiegelen daarmee extra wie jij bent als persoon. Door maatwerk meubels, kunst en design wordt je huis echt een verlengstuk van jezelf. Lees hier alles over het integreren van bijzondere kunst- en designstukken in je interieur.


Duurkoop is goedkoop

Vaak krijg ik de reactie, ja maar het laten maken is toch heel erg duur? Op de korte termijn is het een investering maar op de lange termijn is het goedkoop. Maatwerk zorgt ervoor dat elk item perfect past bij de ruimte en bij jouw persoonlijke wensen. Dat vergt tijd en inzet, maar op de lange termijn heb je er eindeloos plezier van omdat het bijzonder is en speciaal voor jou. Handgemaakte items zijn van hoge kwaliteit, duurzaam en kunnen daarom een leven lang meegaan. De wat grotere investering lijkt heel veel, maar op den duur zal deze duurkoop een meer dan goede koop zijn. Zie je interieur als een plek van verzamel items. Je hoeft ook niet alles te gelijk te kopen, ga ervoor sparen, dan zal het verlangen en daarmee de (emotionele) waarde van het item nog groter worden.
Als interieur designer raad ik iedereen aan om te investeren in persoonlijke handgemaakte items voor een interieur dat echt perfect bij jou past. Wil je advies of in contact komen met een van onze makers om jouw persoonlijke item te laten maken? Ik help je graag verder.


Heb je professionele hulp nodig?

Wil je meer weten over maatwerk of het laten ontwerpen en maken van jouw persoonlijke items? Boek vrijblijvend een half uur kennismaken in met mij, Vera, en kom erachter wat ik voor jou kan betekenen. 

Over de schrijver
Ik ben Vera, je persoonlijke interieurontwerper, en ontwerp en realiseer voor jou/jullie een authentiek en uniek interieur op maat. Want je interieur is niet zomaar een omgeving, het is een verlengstuk van jou, je familie, je vrienden, herinneringen en de toekomst. Net zoals je favoriete jas of die ene paar schoenen je persoonlijkheid typeren, zo doet je interieur dat ook; met unieke meubels en accessoires die samen jouw/jullie verhaal vertellen. Een interieur dat niet alleen nu mooi of van deze tijd is, maar ook voor de lange termijn is.Daarom werk ik samen met onafhankelijke makers, kunstenaars en ontwerpers om echt persoonlijke interieurs te creëren. Mijn ontwerpen worden gekenmerkt door lokaal, handgemaakte one-of-a-kind objecten, maatwerk meubels en vintage designobjecten, kunstwerken en accessoires van bijzondere kunstenaars en designers uit mijn netwerk.