Ontdek de magie van duurzaam interieur design: creëer een omgeving die milieuvriendelijk is, en je persoonlijkheid weerspiegelt.

Ontdek de magie van duurzaam interieur design: creëer een omgeving die milieuvriendelijk is, en je persoonlijkheid weerspiegelt.

Bij Makers Hands, geloven we dat je geen compromis hoeft te sluiten tussen duurzaamheid en stijl. Integendeel, we denken dat een duurzaam interieur juist kan bijdragen aan een luxe en sfeervolle omgeving. Het is onze missie om onze klanten te helpen bij het creëren van prachtige interieurs die niet alleen hun persoonlijkheid en smaak weerspiegelen, maar ook hun impact op het milieu minimaliseren.

Als interieur designer begrijp ik dat elk project uniek is en onze klanten een persoonlijke stijl hebben. Daarom ga ik graag voor je op pad door binnen- en buitenland om de meest bijzondere tweedehands (design) parels te vinden. Van het selecteren van duurzame (hergebruikte) materialen en meubels tot het creëren van op maat gemaakte kunstwerken en designobjecten en/ of upcycling van jou dierbare bestaande objecten. Zo zorgen we ervoor dat elk element van het ontwerp op de juiste manier bijdraagt aan de totale look en feel van je interieur en een minimalisering van je voetafdruk op het milieu.

Ik ben trots om te zien dat mijn klanten steeds meer neigen naar tweedehands en ecodesign objecten. Kringloopwinkels, design verzamelaars, bio designers en upcycling designers zijn hotter dan ooit en kunnen hun collecties niet aanslepen. Marktplaats is nog steeds een eindeloze schatkist aan bijzondere objecten, zolang je maar goed zoekt, en Dutch Design Week, maar ook Collectible in Brussel en de Salone Mobilia staan vol met de meest creatieve objecten; geheel milieuvriendelijk vervaardigt en bovenal verbluffend mooi.

Gordijnkunst geometrisch Arty Curtainos door Makers Hands

Een persoonlijke aanpak: 

Als interieurdesigner begrijp ik dat elk project uniek is en onze klanten een persoonlijke stijl hebben. Daarom gaan we voor je op pad, zowel binnen als buiten Nederland, om de meest bijzondere tweedehands (design) parels te vinden. Of het nu gaat om het selecteren van duurzame (hergebruikte) materialen en meubels, het creëren van op maat gemaakte kunstwerken en designobjecten of het upcyclen van jouw dierbare bestaande objecten, we zorgen ervoor dat elk element van het ontwerp op de juiste manier bijdraagt aan de totale look en feel van je interieur en minimalisering van je voetafdruk op het milieu.

Ecodesign: De toekomst van duurzaam interieurdesign

Duurzaam interieurdesign gaat verder dan tweedehands en hergebruik. Biodesign is daar een goed voorbeeld van. Door gebruik te maken van levende organismen of materialen die op biologische wijze worden geproduceerd, zoals materialen van paddenstoelen of algen, ontstaan er unieke ontwerpen die niet alleen duurzaam, maar ook prachtig zijn. Door te kiezen voor biodesign kun je een statement maken in jouw interieur dat niet alleen esthetisch verantwoord is, maar ook een bewuste keuze voor het milieu.

Vintage en tijdloos: Tweedehands design dat de tand des tijds doorstaat

Vintage en tweedehands design is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook een investering zijn voor de toekomst. Deze stukken hebben al een geschiedenis en verhaal en zijn vaak van hoge kwaliteit en vakmanschap. Of het nu gaat om een retro fauteuil of een klassieke kroonluchter, vintage design geeft je interieur een persoonlijk en uniek tintje en gaat vaak levenslang mee. Kies voor tijdloze stukken en laat ze deel uitmaken van jouw verhaal en dat van je interieur. Lees hier meer over het vinden en verzamelen van bijzondere kunst & design parels en/of deze in opdracht laten maken bij makers.


Duurzaam design: de toekomst van de designindustrie.

Grote interieurbeurzen zoals de Dutch Design Week, Salone Mobilia en Collectible laten ons zien dat duurzaamheid en esthetiek hand in hand gaan. Het is inspirerend om te zien hoe ontwerpers en kunstenaars zich inzetten voor het creëren van prachtige objecten zonder de natuurlijke bronnen uit te putten. Deze beurzen tonen ons dat duurzaam ontwerpen geen beperkingen kent, maar juist een onuitputtelijke bron van creativiteit en innovatie is. Het is duidelijk dat milieuvriendelijkheid een integraal onderdeel is geworden van de manier waarop we ontwerpen en dat dit de toekomst is van de designindustrie. Lees hier meer over onze voorliefde voor kleine, zelfstandige makers, kunstenaars en designers.

De schoonheid van onze leefomgeving(en)

Kiezen voor duurzaam design betekent niet dat je hoeft in te leveren op esthetiek en kwaliteit. Integendeel, het is juist een kans om een uniek en persoonlijk interieur te creëren dat niet alleen prachtig is, maar ook bijdraagt aan een betere wereld. Door het gebruik van tweedehands objecten, biodesign, upcycling, vintage en bio materialen, kunnen we een interieur creëren dat niet alleen mooi is, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Als interieur designer ben ik er trots op dat ik kan bijdragen aan deze ontwikkeling en mijn klanten kan helpen om een interieur te creëren dat past bij hun identiteit en waarden. Laten we samen streven naar een duurzame toekomst, waarin we kunnen genieten van de schoonheid van ons interieur zonder het milieu te belasten.


Heb je professionele hulp nodig?

Wil je meer weten over de invloed van kleuren? Of wil je een persoonlijk samengesteld kleurenpalet voor jouw interieur? Boek vrijblijvend een half uur kennismaken in met mij, Vera, en kom erachter wat ik voor jou kan betekenen. 

Over de schrijver
Ik ben Vera, je persoonlijke interieurontwerper, en ontwerp en realiseer voor jou/jullie een authentiek en uniek interieur op maat. Want je interieur is niet zomaar een omgeving, het is een verlengstuk van jou, je familie, je vrienden, herinneringen en de toekomst. Net zoals je favoriete jas of die ene paar schoenen je persoonlijkheid typeren, zo doet je interieur dat ook; met unieke meubels en accessoires die samen jouw/jullie verhaal vertellen. Een interieur dat niet alleen nu mooi of van deze tijd is, maar ook voor de lange termijn is.Daarom werk ik samen met onafhankelijke makers, kunstenaars en ontwerpers om echt persoonlijke interieurs te creëren. Mijn ontwerpen worden gekenmerkt door lokaal, handgemaakte one-of-a-kind objecten, maatwerk meubels en vintage designobjecten, kunstwerken en accessoires van bijzondere kunstenaars en designers uit mijn netwerk.