Toegepaste Kunst in je Interieur: 'Arty Curtainos' als Meesterwerken voor je Ramen

Toegepaste Kunst in je Interieur: 'Arty Curtainos' als Meesterwerken voor je Ramen

Gordijnen zijn niet langer beperkt tot louter functionele raambekleding. In de wereld van interieurontwerp en kunst hebben ze een opmerkelijke transformatie ondergaan en zijn ze verheven tot waardevolle kunstwerken.

Als interieurontwerper en kunstenaar begrijp ik het belang van bijzondere toegepaste kunst in je huis. Datgene dat je huis persoonlijk, authentiek en vooral artistiek maakt. Dat bracht mij op het idee om gordijnen te gebruiken als een canvas voor kunst, de 'Arty Curtainos'.

Gordijnkunst geometrisch Arty Curtainos door Makers Hands

Van praktisch naar esthetisch

Gordijnen zijn vaak wit, grijs of zwart en zelden kleurrijk of voorzien van een print. We zijn dan toch geneigd om te kiezen voor veilige opties die meekleuren met de muren of juist een neutraal decor vormen. Zonde, want gordijnen kunnen zoveel meer doen en daarom transformeer ik gordijnen van enkel praktische objecten naar levendige, esthetische kunstwerken.

Hergebruik van resttextiel

Door mijn samenwerking met de meubelbranche ontvang ik knipsels, samples en rest-stukken die anders weggegooid zouden worden. Deze textiel reststukken gebruik ik om met de hand abstracte textielkunst te vervaardigen. Elk gordijn dat ik creëer is daarom uniek en fungeert als een canvas voor artistieke expressie. Het resultaat is een gordijn dat fungeert als een decorstuk of ze nu open of gesloten zijn, bij dag of nacht maken ze een statement in jouw interieur.

Reststukken textiel voor Arty Curtainos

Een statement in je interieur

In tegenstelling tot een gewoon canvas, bevatten gordijnen plooien; deze geven mijn kunstwerken een extra dimensie. De plooien in de ‘Arty Curtainos’ zorgen voor beweging en diepte in de ruimte, waardoor je huis doet denken aan een kunstgalerij. Of je nu een modern, een minimalistisch interieur hebt of een meer traditionele inrichting, deze gordijnen passen perfect in elke setting en maken van  je interieur een sprekende ruimte.


Curtaino als statement in je interieur


Toegepaste kunst maakt je interieur uniek

Als kunstenaar en interieurontwerper hecht ik een grote waarde aan toegepaste kunst in interieurs. Dit zijn namelijk de 'unieke' stukken die een interieur 'eigen' maken. Deze stukken voegen een gevoel van individualiteit en originaliteit toe aan elke ruimte. Daardoor wordt het echt jouw eigen persoonlijke plek.

'Arty Curtainos' zijn een tastbaar, toegankelijk en duurzaam stukje kunst in jouw interieur. Ze dienen als gespreksonderwerp voor gasten, een bron van inspiratie en een herinnering aan de kunstenaar in ons allen.

Dus, als je op zoek bent naar een manier om je huis onmiddellijk te verrijken met unieke toegepaste kunst, overweeg dan een paar 'Arty Curtainos'. Transformeer je interieur met de magie van handgemaakte abstracte textielcreaties. Laat je gordijnen niet alleen de ramen bedekken, maar ook je verbeelding prikkelen.


Toegepaste kunst - Arty Curtainos door Vera van Makers Hands


Wil jij ook een set Arty Curtainos?

Maak van je huis een kunstwerk op zich, en laat jouw bestaande of een set nieuwe linnen gordijnen verfraaien met textielkunst. Ben je benieuwd naar de mogeijkheden? Boek vrijblijvend een half uur kennismaken in met mij, Vera, en kom erachter wat ik voor jou kan betekenen. 

Over de schrijver
Ik ben Vera, je persoonlijke interieurontwerper, en ontwerp en realiseer voor jou/jullie een authentiek en uniek interieur op maat. Want je interieur is niet zomaar een omgeving, het is een verlengstuk van jou, je familie, je vrienden, herinneringen en de toekomst. Net zoals je favoriete jas of die ene paar schoenen je persoonlijkheid typeren, zo doet je interieur dat ook; met unieke meubels en accessoires die samen jouw/jullie verhaal vertellen. Een interieur dat niet alleen nu mooi of van deze tijd is, maar ook voor de lange termijn is.Daarom werk ik samen met onafhankelijke makers, kunstenaars en ontwerpers om echt persoonlijke interieurs te creëren. Mijn ontwerpen worden gekenmerkt door lokaal, handgemaakte one-of-a-kind objecten, maatwerk meubels en vintage designobjecten, kunstwerken en accessoires van bijzondere kunstenaars en designers uit mijn netwerk.